Временен ваксинационен пункт ще бъде разкрит в Бургас преди срещата от Суперволей лигата между „Дея волей“ и „Левски“ в понеделник, 8 ноември. Двубоят е от 18.30 часа в спортна зала „Младост“, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. 

Пунктът ще отвори пред залата в 15 часа и ще разполага с всички разрешени за употреба ваксини в страната. На място срещу 10 лева ще се прави и бърз антигенен тест за издаването на валиден за 48 часа сертификат.

Инициативата е на президента на бургаския клуб и собственик на МБАЛ „Маджуров“ – д-р Александър Маджуров. Тя е подкрепена от РЗИ, съобщи той.

„Правим го за всички, които искат да посетят мача, а и да направят нещо за себе си и за близките си, предпазвайки се от болестта. Като пряко ангажиран с диагностиката и лечението на Covid-19, мога да кажа, че ползите от ваксинацията са в пъти повече от рисковете.“, заяви доктор Маджуров.

За всяка от домакинските срещи на „Дея волей“ се планира да има пункт за ваксинация. С обществено-отговорната кампания ще се ангажират и лидерите на отбора. Предвижда се на следващ етап да бъдат изготвени информационни листовки и аудиозаписи за имунизацията.

 Снимка: https://guide.burgas24.bg/