Голям успех за волейбола в Бургас! Отборът на „Дея спорт“ победи и отстрани от евротурнирите многократния шампион на Испания „Гуагуас“ от Лас Палмас.

След като загубиха първия мач като гости с 3:1 преди седмица, тази вечер в зала „Младост“ бургазлии постигнаха същия резултат, само че в своя полза.

Момчетата на Венцислав Симеонов изиграха силен мач, като загубиха само първия гейм – с 23:25. В следващите части бяха безапелационни – 25:22, 25:18, 25:22.

Така се стигна до „златен“ четвърти гейм, който трябваше да определи кой от двата тима ще продължи напред в турнира за Купата на претендентите.

Българският отбор надделя с 15:13 и се класираха на 1/16-финалите на третия по сила европейски турнир. Успехът идва при дебютното участие на „Дея спорт“ в евротурнирите.

Всичко това се случи пред погледите на хиляди зрители, изпълнили докрай зала „Младост“. Сред феновете беше и кметът Димитър Николов, който бурно аплодира победата на „Дея спорт“, голям успех за бургаския волейбол като цяло.

Съперник на бургазлии в следващия кръг на турнира ще бъде швейцарският „Лозана“, като първата среща е в Бургас на 8 ноември.