"Нефтохимик 2010" окомплектова състава за новия сезон 2020/2021 в Националната волейболна Суперлига, съобщиха от спортния отдел на Община Бургас. Направената селекция е предпоставка за атака на пета поредна шампионска титла.

Старши треньорът Николай Желязков, който преди дни беше утвърден за първи асистент на Силвано Пранди в националния отбор, ще разчита на изключително балансиран състав.

Новите попълнения с парафирани договори са близнаците Георги и Валентин Братоеви, посрещачът от "Монтана" Златко Кьосев, либерото на "Левски" Ивайло Лалов и централният блокировач на "Арда" Венцислав Трифонов.

От миналогодишния състав остават Николай Николов, Жани Желязков, Мирослав Градинаров, Илия Петков, Мартин Пенев и либерото Кристиян Петров.

Първи професионален договор с родния си клуб подписа младежкият национал Денис Карягин.

Единственият липсващ е проектонационалът Георги Петров. Младият посрещач подписа престижен договор с френския "Шомон", където старши треньор е Силвано Пранди.

"Сглобихме боеспособен състав, който ще се бори да донесе в Бургас пета поредна шампионска титла. Ще гоним добро класиране и в Шампионската лига", заяви президентът на "Нефтохимик 2010" Огнян Томов.