Бургас отново има женски отбор по волейбол, който през този сезон 2023/2024 ще се състезава в родния елит – „Демакс“ лига. „Дея Спорт“ ще мери сили срещу най-силните тимове в България, като ЦСКА, „Левски“, Марица“ (Пловдив) и „Славия“. За титлата и медалите ще спорят общо 8 отбора.

Дебютът на нашите момичета пред бургаска публика е в мача срещу гранда „Левски“. Този двубой е в неделя от 18:00 часа в зала „Младост“. Входът за зрителите за този мач, а и за целия сезон ще бъде свободен, обявиха от „Дея“.

„Сформирахме млад отбор с няколко момичета от нашата школа, която работи на пълни обороти. Допълнихме селекцията с перспективни състезателки, както и с 3 опитни и доказани волейболистки в лицето на разпределителката Весела Бончева-Учикова, диагонала Елица Баракова и либерото Йоли Кадеду. Надяваме се бързо да се адаптираме в елитната група и да носим радостни мигове за любителите на волейбола от Бургас и региона. Вярваме, че момичетата ще получат тяхната подкрепа“, заяви президентът и собственик на „Дея спорт“ д-р Александър Маджуров.

Треньор на отбора е амбициозната Инна Петрова.