Шампионът „Нефтохимик 2010“ не успя да спечели Купата на България по волейбол, въпреки че игра пред своя публика в зала „Младост“. Бургазлии загубиха финалната среща от „Хебър“. Пазарджиклии спечелиха убедително с 3:0 гейма и се поздравиха с победата. В редиците им бяха някои бивши играчи на „Нефтохимик“ като Георги Братоев, който до миналата година защитаваше цветовете на бургаския клуб. Той беше отличен със зелен картон за честна игра по време на мача.

Първият гейм „Хебър“ взе без особени проблеми с 25:19. Втората част беше по-завързана, но в крайна сметка пазарджиклии я спечелиха с 25:23.

Драма като за финал предложи третата част на срещата. На няколко пъти с по точка-две повеждаше ту единият отбор, ту другият. При 22:20 за „Нефтохимик“ дори изглеждаше, че бургазлии ще обърнат нещата. В крайна сметка щастието отново се усмихна на гостите, които взеха гейма с 27:25 и триумфираха за радост на няколкостотинте свои фенове, обагрили в жълто цял сектор на трибуната.

Пазарджишкият тим печели за втора поредна година Купата на страната, побеждавайки на финала пак „Нефтохимик“. Това е и втори трофей за момчетата на Атанас Петров през този сезон, след като взеха и Суперкупата на България.