Италиански специалист е новият треньор на волейболния отбор Дея. Франческо Кадеду се присъединява към екипа на бургазлии, похвалиха се от клуба. Италианецът има завидна треньорска кариера.

През годините Франческо Кадеду е бил треньор в отбори като Асеко Ресовия (Полша), Сър Сейфти Конад (Италия), Факел Нови Уренгой (Русия), Виксо Пиаченца ( Италия), Хипо Тирол Инсбрук (Австрия), Лубе Банка Мачерата (Италия), Бре Банка Ланути Кунео ( Италия), Андреоли Латина ( Италия), Динамо Букурещ и много други. В тези отбори е заемал различни длъжности от старши треньор, през асистент треньор, а на някои от тях е бил и кондиционен специалист. Това е огромен опит и забележителна кариера, по време на която е бил треньор и на женския национален отбор на Словакия.

„Истинска привилегия за нас е, че Франческо ще бъде новият треньор на Дея! Желаем му успехи и да продължи да налага италианския стандарт и стил в нашия отбор!
Buona fortuna, Francesco! Benvenuti a Deya!“, коментираха от бургаския клуб.

Тази година беше особено успешна за волейболистите на Дея. Те успяха да се представят повече от достойно в европейския турнир Challenge Cup. Бургазлии успяха да надвият три от най-силните европейски отбори – трикратният шампион на Испания – Лас Палмас, швейцарските шампиони от Лозана и гръцкия гранд Олимпиакос.