Два елитни турнира ще се проведат на Северния плаж в Бургас в последните дни на тази седмица и ще вдигнат адреналина на състезатели, зрители и курортисти.

Поредният кръг от Националната верига по плажен волейбол стартира от утре, петък, за да продължи до неделя. Най-високо котираните у нас двойки при жените и мъжете ще се срещнат на чудесно подготвените игрища. Началото в трите състезателни дни е в 9:00 часа.

Церемонията по награждаване ще се състои веднага след приключване на финалните срещи при жените и мъжете в неделя, в часовия пояс между 16:00 и 17:00. Двойката победител при мъжете ще получи 1500 лева, а при жените 1200. Общият награден фонд на турнира, осигурен от Община Бургас, е 6500 лева.

За участие са се записали 22 двойки при мъжете и 10 двойки при жените, като има и чужденци. Организатор на турнира е Комисията по плажен волейбол към Българската федерация, със съдействието на Община Бургас.

Не по-малко емоции предстоят в съботния ден до "Сакса бийч". Там ще се проведе голям турнир по плажно ръгби 5. Началото на срещите е от 10:00 часа. Те ще продължат през целия ден. Награждаването на призьорите ще започне в 19:00 часа. Организатор е ръгби клуб "Моряците", с подкрепата на Община Бургас.