Първо място на Областното първенство по волейбол за девойки 8-10 клас извоюваха ученичките на Профилираната гимназия за романски езици „Г. С. Раковски“ в Бургас.

Надпреварата се проведе на 18 март в спортна зала „Нефтохимик“. В първенството взеха участие шест отбора.

След три поредни убедителни победи над руенското СУ „Елин Пелин“, несебърското СУ „Любен Каравелов“ и на финала срещу СУ „Н. Й. Вапцаров“ от Царево възпитаничките на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ се класираха на първо място, с което получиха право да участват на Зоналното първенство. Там те ще премерят сили с отборите първенци от областите Ямбол и Сливен. Победителят от Зоналното първенство се класира за финалите на Ученически игри 2022/2023 г.

Това е пореден спортен успех за Гимназия „Раковски“ (популярна като Френската гимназия). По-рано областен първенец стана и отборът на училището по баскетбол за момчета 8-10 клас.

Успехите не са случайни – възпитаници на гимназията тренират във волейболния „Дея спорт“, баскетболния „Делфин“. Училището има награждавани състезатели по водна топка, ветроходство, бойни изкуства, художествена гимнастика и други видове спортове.