„Бургас 2007” отстъпи очаквано като домакин на „Левски” с 0:3 /9:25, 19:25, 20:25/ в мач от 12-ия кръг на женската Национална волейболна лига „Демакс+”. Домакините правят исторически дебют на местния дамски волейбол в елита, а „сините” са доказана марка с престижа на лидери в класирането с 10 победи и само 1 загуба.

Разликата в класите пролича най-ярко в първия гейм, в който момичетата на старши треньора Ваня Соколова изглеждаха стъписани от противника и записаха едва 9 точки. След като се отърсиха от смущението, домакините поведоха във втората част с 6:2 и поддържаха движението на резултата точка за точка до второто техническо прекъсване, след което „Левски” спечели решителните разигравания. В третия гейм „сините” дръпнаха с 8:3 и успяха да запазят аванса си от 5 точки до самия край.

Чест прави на щаба на новаците, че въпреки реномето на съперника, гласува доверие на млади момичета от собствената школа като Теодора Язова, Елена Георгиева, Полина Бойчева и Натали Тодорова.

С 11 точки от 4 победи и 6 загуби бургазлийки са шести във временното класиране и отложена среща от 10-ия кръг приемат шампиона „Марица” на 3 февруари /сряда/ от 17.00 ч. в зала „Младост”.