Виртуален празник за Седмицата на гората – Гората е здраве

05.04.2021 , 09:38 | Автор : Gramofona.com

„Седмица на гората“ се провежда в първата пълна седмица на месец април

И през тази нетрадиционна година българският лесовъд ще отбележи своят професионален празник. Празник на хората, които са посветили живота си, за да може зеленото богатство на България да го има днес и за в бъдеще.

„Седмица на гората“ се провежда в първата пълна седмица на месец април, а в своята вековна история честването и дейностите, свързани с опазването на природата, получават подкрепата на цялото общество, съобщават от пресцентъра на РДГ-Бургас.

Днес обаче е и времето на социалната изолация, като най-добрата доказана форма за предпазване от коронавирусната инфекция, а въведените ограничителни мерки и обявеното извънредно положение в страната, доведоха до невъзможност да се осъществят присъствени мероприятия по отбелязване на Седмицата на гората 2021, чието мото тази година е „ Гората е здраве.“

В тази връзка Изпълнителна агенция по горите стартира рубрика, в която ще намерят място:

  • споделени от Вас неизвестни исторически факти;
  • архивни снимки, свързани с историята на Седмица на гората или горската професия,
  • интересни разкази и случки, свързани с работата на горски служители – ветерани;
  • експонати и автентични материали, свързани с горската професия.

Вашите материали ще обогатят историята на горското дело, която е на повече от 140 години, а съхранени от Вас или Ваши близки експонати могат да бъдат част горски музейни сбирки и по този начин да останат за поколенията.

Най-интересните материали ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на Изпълнителна агенция по горите. А Вашето участие в инициативата ще допринесе за популяризиране значението на горите и тяхната изключителна роля.

  • Пишете ни на ел. адрес: sedmicanagorata2021@abv.bg. Адресът ще е актуален и след Седмицата на гората.

Регионална дирекция по горите – гр. Бургас, като част от структурата на Изпълнителна агенция по горите е подготвила кратък видеоматериал във връзка с професионалния празник на лесовъда и една малка част от дейностите, които се извършват в горите.

Насочен е предимно към децата от региона, които участваха в наши миналогодишни инициативи.  На тях и техните преподаватели могат да бъдат предоставени и още допълнителни кратки видеоматериали, посветени на горската професия, които са поместени и в страницата на Изпълнителна агенция по горите.

Информацията ще се разпространи в училищата  и детските градини, а така малчуганите ще станат носители на посланията за опазването на горите на България.

Нека заедно отбележим „Седмица на гората – 2021 г.“, макар и виртуално. От името на Регионална дирекция по горите – гр. Бургас  - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

 

 

 

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

23.04

9o - 20o
24.04

8o - 12o
25.04

7o - 12o
26.04

5o - 15o