Вижте сградата на бургаската жп гара, както никога не сте я виждали

26.09.2022 , 23:13 | Автор : Тани Костадинов

Атрактивна 3D прожекция върху фасадата на жп гара Бургас привлече погледите на няколко десетки зрители в понеделник вечер. Визуалният спектакъл, наречен INNERSCAPE (Вътрешен пейзаж), е дело на Мириан Колев (E.U.E.R.P.I) и Адриан Манолеску (ADISTU). С него бе поставено началото на шестото издание на фестивала „Вода“.

Разноцветни светлини обляха сградата на жп гарата и нейния часовник в едночасово мапинг шоу. Екзотични лица на хора, като в научнофантастичен филм, и разбира се, вода в различни състояния бяха сред фигурите, които се визуализираха върху фасадата.

С това събитие фестивалът за съвременно изкуство „Вода“ напомня за себе си и кани жителите и гостите на града да се потопят в лабиринт от спектакли и съвременни експозиции, представени в омагьосващи пространства от 1 до 5 октомври в Бургас.

Публиката на едно от най-грандиозните събития по рода си в България ще може да се докосне до мултидисциплинарни артисти от цял свят в атмосферата на бургаски локации, забравени от десетилетия.

Незабравим почерк на събитието е вдъхването на живот на места, потънали в забрава, и превръщането им в артистични точки, събиращи визуални артисти, звукови инсталации, танцови пърформанси и изложби.

Участниците и пълната програма на фестивала може да видите ТУК.

Нов коментар

captcha

Коментари (1)

коментар Гошо с Опела 2022-10-22 10:01:56

Нищо особено. Беше Кратко и Доста Тъпо. Има подобни неща, в Дубай, Китай и къде ли не. Отидете и се Научете поне малко... За такива неща трябватн ПАРИ. А тук ги няма.Факт..

Времето

23.05

12o - 23o
24.05

13o - 23o
25.05

13o - 21o
26.05

11o - 21o