Вижте първия тийзър на филма за Петя Дубарова

19.04.2019 , 16:16 | Автор : Gramofona.com

Тази година, точно четири десетилетия след смъртта ѝ, ще бъде заснет първият български филм за Петя Дубарова. Заглавието му е заимствано от едноименния разказ на поетесата - "Петя на моята Петя", пишат от Община Бургас. Изгледайте произведения първи тийзър, който ще ви потопи в атмосферата на филма и ще отгърне някои страници на сюжета.

Всички сцени на открито в "Петя на моята Петя" ще бъдат заснети през юни в Бургас, родния град на поетесата. Сред ангажираните актьори са изгряващите звезди Александра Костова, Алена Вергова и Ясен Атанасов, редом с доказаните професионалисти Васил Банов и Албена Павлова. Имената на останалите никак не са безизвестни, но засега се пазят в тайна.

Това е един много БУРГАСКИ проект. Хора от нашия град също ще могат да изиграят своята малка, но важна роля в него, тъй като за снимките през юни тук ще се набират доста статисти за отделни сцени.

Продуцент на проекта е Николай Урумов ("Домашен арест", "Кантора Митрани", "Вила Роза"), самият той роден и израснал в Бургас.

Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на Петя Дубарова - Нели Димитрова ("Love.net", "Възвишение", "Връзки", "Домашен арест", "Скъпи наследници") и Валентина Ангелова ("Под прикритие", "Домашен арест", "Скъпи наследници"). Двете авторки подчертават, че това няма да е биографичен филм, но въпреки това бургаската поетеса ще бъде претворена на големия екран. Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва за живота ѝ. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя.

Александър Косев ("Столичани в повече", "Домашен арест", "Кантора Митрани", "Дървото на живота", "Връзки", "Откраднат живот", "Скъпи наследници") ще е режисьор на филма. По заснемането му той ще работи с оператора Иван Вацов (Вила Роза, Привличане, Expendables).

Продукцията се осъществява с финансовата подкрепа на Национален филмов център и Община Бургас. Партньор на проекта е и домът музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

21.09

16o - 24o
22.09

15o - 23o
23.09

14o - 24o
24.09

17o - 26o