Спор в имота на Ахмед Доган: Има ли общински път или не?

19.07.2020 , 15:04 | Автор : Мануела Янева

Кратък спор затова има ли общински път покрай имота на Ахмед Доган се разрази по обед в Отманли. Група бургазлии дойдоха на пикник и поискаха да слязат до плаж Росенец по улица, която според тях е общинска, но непосредствено минава покрай сградата на почетния председател на ДПС.

При тях пристигна общинският съветник от Средна европейска класа /СЕК/ Константин Бачийски, който носеше със себе си черна чанта. От нея местният политик не изкара бира или сандвич за плажа, а папка с документи от Агенцията по кадастър, за да удостовери, че пътят не е частен.

Първоначално от охраната на имота не отвориха вратите на оградата, която е поставена от седмици, но групата бургазлии я заобиколиха и успяха да влязат. Там те бяха посрещнати от няколко мъже, които отказах да се представят. Бачийски им показа документите, които носеше и обясни, че иска да премине по пътя, който е общински, за да слезе до плажа.

„Тук гледам и на джи пи ес, и на картата пише, че пътят стига до онази сграда, а на кадастъра има само една сграда. И така като се ориентирам, пътят трябва да стига до ей там долу. Ние искаме само и единствено да минем по общинския път, без да влизаме в частна собственост, защото уважаваме частната собственост”, обясни общинският съветник.

Един от домакините му отговори, че доколкото е запознат този път не е общински и посъветва Бачийски да огледа добре документацията, както и джи пи ес устройството, на които се позовава.

В крайна сметка бургазлии бяха допуснати до плажа, като преминаха в редица през тесен път, встрани от оградата. До напрежение не се стигна и хората бяха спокойно допуснати да слязат до морето.

На плажа те разпънаха кърпи и се приготвиха, за да използват хубавото време да си направят пикник. Част от тях носеха хладилни чанти с минерална вода и безалкохолни напитки, както и храна. По информация на охраната в момента Ахмед Доган не е в имота си.

 

 

 

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

07.08

26o - 27o
08.08

24o - 32o
09.08

22o - 30o
10.08

20o - 29o