Сигнал до Gramofona.com: Усилен труд кипи на плажа на стария къмпинг „Черноморец“

25.04.2020 , 13:47 | Автор : Женя Петкова

Метални пилони на пясъка, багер и тръба, която се влива в морето. Читатели на Gramofona.com сигнализират за усилен труд, който кипи на плажа на стария къмпинг „Черноморец“. „Прави се нов, голям къмпинг с каравани. Въпросът ни е къде ще се изливат мръсните води? Тръбите влизат в пясъка на плажа. Част от плажа пък ще бъде зает от голям ресторант“, се казва в сигнала, получен в редакцията.

Не се строи нищо. В района няма масивни сгради, няма бетон и няма да се строи, категоричен е кметът на Черноморец Росен Деспов. Той уточни, че инвеститорите, които изграждат еко къмпинга, нямат разрешение за строителство, но и самите те не са заявявали подобни намерения.

„В зоната на къмпинга в момента се изграждат алеите. Прави се и пътека, която ще преминава през територията на къмпинга и ще стига до плажа, за да осигури пешеходния достъп на всички, които искат да плажуват там“, обясни Деспов. Той уточни, че вчера е бил на територията на къмпинга и нарушения не са открити. Тръбата, която е заустена в морето пък не е с отпадни води.

„Над централната алея избива вода. Там има стара чешма, над стогодишна. Явно от там е водата, но за да не излиза безконтролно на пътя, е хваната в тръба“, обясни Деспов.

След проверка от кмета Росен Деспов на място, стана ясно че на пясъка се поставят метални релси, върху които ще се изгради алея, заведение за хранене и медицински пункт. Всичко това е част от концесионния договор и е разрешено от Министерството на туризма. 

Община Созопол е отказала алеята до плажа да бъде изградена с бетон и за това се прави временна конструкция.

 

Нов коментар

captcha

Коментари (2)

коментар zeleto 2020-04-26 23:28:16

Ще остане ли плаж?

коментар Obiknoven Selqnin 2020-04-26 22:56:21

Всичко добре, ама Черноморския кмет е Росен Деспов, а не Румен :) Иначе браво!

Времето

05.07

23o - 29o
06.07

21o - 30o
07.07

20o - 29o
08.07

17o - 23o