Сърби с интерес към Царево

20.06.2020 , 09:32 | Автор : Женя Петкова

Сърби проявяват интерес към община Царево като туристическа дестинация. Морската община започна рекламна кампания, с която цели да привлече и нови летовници.

„Първият клип на Царево вече е гледан от над 200 хил. човека. Прави впечатление, че голяма част от харесванията му идват от Сърбия“,  обясни кметът инж. Георги Лапчев. Той уточни, че от две години се работи за разширяване на туристическия пазар именно към западната ни съседка. „Мисля, че съвсем скоро и първите резултати ще се появят“, обясни Лапчев.

Кметът призна, че има притеснения сред местните хора и бизнеса, но според него ковидистерията няма да нанесе непоправими щети на туризма. „Нашият основен турист винаги е бил българският. Така че ние и тази година ще разчитаме на него. Община Царево винаги е била добър домакин и хората знаят това“, допълни Лапчев. 

Според представители на местния туристически бранш, тази година основно перо ще бъде уикенд туризма. Хората нямат възможности за дълги почивки заради извънредното положение, но хотелиерите смятат, че семействата с деца все пак ще намерят време за лятна почивка през юли и август.

 

Видео: LAP Images

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

01.12

0o - 3o
02.12

-1o - 5o
03.12

2o - 8o
04.12

5o - 10o