С ритуален танц на свещи Бургас отбеляза Часа на Земята (4K)

23.03.2024 , 22:41 | Автор : Gramofona.com

Бургас се включи в глобалната инициатива Часа на Земята. Между 20:30 и 21:30 часа доброволци от „Европейския корпус за солидарност“ изиграха ритуален танц около Компаса в идеалния център на града. Точно на Кота 0 със свещи беше изписано 60+ (минутите в един час). Изпълнението беше озаглавено „Да подарим 1 час на Земята с мисъл за природата“.

По същото време Светлинно шествие тръгна от площад „Тройката“ по ул. „Александровска“. В него участваха доброволци от Българския младежки Червен кръст заедно с екоклуб „Зелена немска“ и младежките проекти „Грийнбург“ и „Ние с морето“. Водеше ги заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов.

Шествието премина по централната бургаска улица, като на Компаса се сля с танцуващите младежи. След минутка за общи снимки те продължиха пътя си с крайна точка уличната сцена „БулевАрт“ до Часовника, където се проведе импровизирано шоу за таланти „Музика на свещи“.

Часът на земята (Earth Hour) е най-мащабното събитие, посветено на опазването на планетата, организирано от WWF (Световния фонд за дивата природа).

Провежда се всяка последна събота на месец март, когато граждани, бизнеси и правителства по целия свят едновременно изключват електрическото осветление, отправяйки призив за устойчиво и отговорно бъдеще и давайки фокус върху изменението на климата.

Часът на Земята се организира за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия, след което става традиция и започва да се отбелязва по цялата планета.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

22.07

22o - 32o
23.07

22o - 32o
24.07

21o - 33o
25.07

21o - 32o