Речта на областния управител, която вбеси някои общински съветници (ВИДЕО)

17.11.2023 , 10:38 | Автор : Gramofona.com

Общинският съветник от КОД Георги Манев обяви, че ще иска оставката на областния управител Пламен Янев. Манев се обиди на словото, което губернаторът произнесе на първата сесия на местния парламент в Бургас. Според него Янев си е позволил политически изказвания  и е направил внушение, че новият общински съвет е нелигитимен.

Ето речта, която вбеси общинския съветник:

Уважаеми дами и господа,

Първо ми позволете да Ви поздравя с избора Ви за кметове и общински съветници.

Уважаеми дами и господа общински съветници,

За съжаление Вие получавате едно тежко наследство. През 2007 г. над 96 000 хил. бургазлии намериха смисъл да отидат и да изберат общинските съветници, които да управляват през следващите 4 години. 4 мандата по-късно такова усилие направиха 40% по-малко. Безразличието, дами и господа, за органи, които трябва да се избират от народа, е по-голям удар, отколкото гняв или омраза.

Това означава, че гражданите на общината не намират никакъв смисъл. Или по-скоро все по-малко граждани в общината намират смисъл или виждат значение какъв е съставът на общинския съвет. Искрено се надявам този състав да обърне тази тенденция и в края на Вашия мандат много повече бургазлии да разберат важността за това кой влиза в общинския съвет и решава бъдещето на Бургас през следващите години.

Уважаеми дами и господа общински съветници и кметове, гражданите на общината повериха във Вашите ръце управлението за следващите 4 години. Но Бургас не свършва и не започва с нечий мандат. Важното при всяко едно управление е не само възможностите, които ще бъдат използвани, а възможностите, които ще оставим на тези след нас. Защото възможностите, които оставяме, всъщност предначертават бъдещето на нашата община, а липсата на такива ги оставят в безвремие. Пожелавам Ви наистина един успешен и ползотворен мандат.

Нов коментар

captcha

Коментари (2)

коментар Петърчо 2023-11-28 23:31:00

Общински съветник е най скъпото и безполезно животно във всяка община.

коментар Да!!!!!!!! 2023-11-17 23:10:13

Много точно казано! На какво е "обиден" Манев??? Хайде, холън...

Времето

16.04

14o - 27o
17.04

15o - 24o
18.04

9o - 16o
19.04

6o - 13o