Песен на Костадин Бекирски спечели „Бургас и морето 2023“

30.07.2023 , 07:37 | Автор : Gramofona.com

Песента „Само миг“ на Костадин Бекирски печели Националния конкурс за песен „Бургас и морето“ за 2023 г. Това отсъди журито с председател Йорданка Христова.

Освен че е изпълнител, Бекирски е автор и на музиката и текста на песента. Аранжиментът е дело на Адриано Ангелов.

Втора и трета награда в конкурса, който тази година отбелязва и 50 години от първото си провеждане, взеха съответно песните „И ангелите плачат“ в изпълнение на Мария Гогушева по текст на Иван Тенев и с музика и аранжимент на Светослав Лобошки и „Бургаско море“, изпята от Атанаска Тенева (Сони) и Сонай Юсеин (Нани).

Публиката имаше по-различно мнение от журито и избра за свой фаворит песента „Бургаско море“. Неин композитор е Хайгашод Агасян, аранжиментът е на Светослав Лобошки, а автор на теста е Татяна Йотова.

При онлайн вота най-много гласове получи песента „Дом за две звезди“ в изпълнение на Аня Кесякова и Фиген Шенол, музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст на Атанас Капралов.

Статуетката, изработена от бургаския скулптор Атанас Стоянов, която се дава в памет на музиканта Пламен Ставрев, бе връчена на Владо Димов и песента „Среднощен дъжд“ по музика и аранжимент на Васил Петров и текст на Найден Вълчев.

За първи път беше връчена „продуцентска“ награда. Неин носител стана Александра Бачева, която изпълни песента „Сърцето ми ще каже“ по музика на Борислав Мирчев и текст на Мариана Добрева. Тя ще има възможността да записва песни в новоизграденото студио на филиала на Софийския университет в Бургас през предстоящата учебна 2023-2024 година.

Юбилейното издание на „Бургас и морето“ бе официално открито от кмета Димитър Николов и министъра на културата Кръстю Кръстев.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

18.04

10o - 17o
19.04

7o - 15o
20.04

8o - 11o
21.04

6o - 17o