Първокласници от ОУ „Елин Пелин“ изненадаха преподаватели от Франция

10.05.2023 , 13:42 | Автор : Мануела Янева

Най-малките ученици от бургаското ОУ „Елин Пелин“ изненадаха френски преподаватели с песни на родния им език. Педагозите пристигнаха в училището от град По рано сутринта за тридневна обмяна на опит. Марк Лалод, Арно Рошьолуа и Сесил Рошьолуа бяха посрещнати в двора по стара българска традиция с питка и мед от директора на ОУ „Елин Пелин“ Пепа Запрянова и заместниците й Румяна Цветкова и Марияна Златева.

Френските колеги бяха лично поздравени и от зам.-областния управител на Бургаско Мария Ценова, която не скри възхищението си от подобни срещи. Програмата за французите започна с песни на френски език от деца от 1 и 2 клас на училището.

Учителите от По останаха очаровани и от фолклорните изпълнения на Вики и Ива. Младежът Пламен Кралев им свири на гайда и ги омая с изпълнението си.

След музикалната програма, педагозите от По се запознаха по-подробно с проектите на ОУ „Елин Пелин“. В специално подготвена презентация чужденците научиха как се развива училището и с какви интересни и модерни методи се прилага обучението по френски и испански на децата.  

Малко преди обед всички се отправиха към гордостта на училището -  STEM центъра, където имаше открит урок по френски език, воден от Венета Димитрова. В него децата показаха на какво ги е научила тяхната преподавателка, играха игри, в които показваха натрупаните знания за цифрите, буквите, цветовете на френски език.

Утре за гостите е предвиден и открит урок по испански език и разглеждане на материално-техническата база на ОУ „Елин Пелин“. По време на гостуването си френските преподаватели ще имат възможността да посетят Морската градина в Бургас и Морската гара.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

29.05

10o - 24o
30.05

13o - 26o
31.05

14o - 28o
01.06

15o - 30o