Нападнаха журналиската Полина Паунова на форума на ГЕРБ

05.08.2020 , 17:03 | Автор : Gramofona.com

Журналистът на „Свободна Европа“ Полина Паунова беше блъскана, а телефонът ѝ хвърлен от група момчета преди форума на ГЕРБ. На няколко видеа, разпространени във фейсбук се вижда как определена група млади мъже с маски се държат грубо.

На един от записите яко момче с черна маска на няколко пъти блъска Полина Паунова и удря телефона ѝ. В следващо видео журналистиката отива отново при момчето, за да поиска обяснение за действията му и агресията. Следва повторна атака от него и телефонът на репортерката е изхвърлен.

На помощ на журналистката идва жена, която видимо е участник в конференцията. Охраната, която би трявало да следи за реда обаче се държи повече от грубо.

„Ела тука бе, боклук. Не тие тука мястото“, са само част от квалификациите, които охранителят си позволява. Обидите и блъскането са заснети от колегата на Полина Паунова - журналистката Генка Шикерова.

От пресцентъра на ГЕРБ се разграничиха от действията на младежите и уточниха, че те са провокатори. Не са наемани като охрана, не са и част от партията.

Членовете и симпатизантите на ГЕРБ през цялото време демонстрираха мирните си намерения и не провокираха агресия. За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и журналисти. Настояваме разследващите органи да разкрият всички факти и обстоятелства около днешните сблъсъци и виновните да понесат отговорност“, обявиха в своя позиция от партията.

От Асоциацията на европейките журналисти обявиха, че ще докладват случая в Съвета на Европа и поискаха прокуратурата да разследва агресорите.

 

 

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

02.03

1o - 8o
03.03

2o - 11o
04.03

3o - 12o
05.03

5o - 15o