Майка слага половин бутилка вода, за да не тежи раницата на дъщеря й

02.10.2018 , 13:14 | Автор : Мануела Янева

На бургаска майка й писна да гледа как 9-годишната й дъщеря всеки ден се превива под тежката си  ученическа раница. Притеснената жена снима момиченцето си как мъкне учебниците и помагалата по стълбите на едно от големите бургаски училища.

„Бутилката за вода пълним само 30-40%, за да не тежи допълнително. Не съм теглила раницата , но ми е достатъчно да гледам как детето се "огъва" под тежестта й. Не мога да й помогна и да я пренеса, защото нямам правото да се качвам до третия етаж, където е стаята й. Гледам тази тъжна картинка всеки ден”, жалва се пред Gramofona.com Таня Спасова.

Тя обясни, че е гневна и поради факта, че обещаните от Министерски съвет шкафчета, които трябва да облекчат най-малките, все още ги няма.

Спасова допълва, че всъщност в стаята на дъщеря й има 16 шкафчета, които са за 26 деца. Проблемът обаче е , че детето й посещава училище с двусменен режим на обучение. Третокласничката прекарва половината ден в класната стая, където са шкафчетата, но следобед е в друга стая, на друг етаж, за да подготви домашните си задачи.

„Малката не смее да оставя учебници там, защото дели стаята с други деца и няма целодневен достъп до шкафчетата”, обясни още Спасова.

Кога всички бургаски училища ще си имат от новите министерски шкафчета, очаквайте подробности!

Нов коментар

captcha

Коментари (3)

коментар Таня Спасова 2018-10-03 10:45:35

Преиграване -НЕ, може би има заиграване на журналистите със заглавието на статията. Просто добрите журналисти знаят коя "струна" да се натисне по-силно ☺ Освен шкафчетата, другото решение на проблема е децата да са целодневно в една стая. Да не говорим, че има трети класове, които от миналата година са в това положение.

коментар Една майка 2018-10-03 10:27:30

Никой не преиграва, навремето имах по един предмет един учебник и две тетрадки - за домашна работа и за работа в клас. Сега по БЕ има един учебник, две тетрадки и пет помагала. По Литература има една читанка, две тетрадки и едно или две помагала. По Математика положението е същото. Днес програмата е Математика, Български език, Литература, Човекът и обществото, Технилогии, Физическо възпитание. Предположете, моля ви колко тежи раницата!!! Потресена съм. Настоявам децата да имат целодневен достъп до шкафчетата си!

коментар Преигравате 2018-10-02 14:22:08

На времето нямаше раници,не на водиха с кола до входа на училището.Носихме чантите си на ръка,учебниците бяха същите,но бяхме правени от здрав материал,сега се друсат,пушат и пият ядът дюнери, хамбургери, пици и искат здрави деца.Вървяхме 500м с чантата в ръка до училище.

Времето

16.09

17o - 17o
17.09

15o - 33o
18.09

17o - 35o
19.09

14o - 22o