Красимир Янков: Няма да подкрепим експертен кабинет в рамките на този парламент

13.07.2020 , 09:32 | Автор : Gramofona.com

„БСП е на улицата и протестира. Призовали сме членовете и симпатизантите си да подкрепят спонтанния гняв на хората.“ Това каза по Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Попитан, дали левицата би подкрепила експертен кабинет в рамките на настоящото

Народно събрание, депутатът заяви, че въпросът е бил обсъден на последния пленум, на който е взето решение БСП да не участва в консултации и да не поема отговорност за коалиционно правителство в този парламент. „Много примери за корупция могат да бъдат дадени, но на вота на недоверие ние ще покажем причините за появата и системата за възпроизвеждането й“, каза Красимир Янков по темата за вота на недоверие.

Според него корупцията се генерира на три етапа: с назначение на некомпетентни и неподготвени хора в администрацията, които са в зависимости с корпоративните съюзници на Борисов; постоянната промяна на законодателството, водещо до двусмислено тълкувание и на ниската ефективност на преструктурираните институции борещи се с корупцията. „Корупцията се толерира от властта“, категоричен беше той. „Възмутен съм от поведението на Корнелия Нинова.

Лидер се става не с постове от Фейсбук, а когато те припознаят хората и членовете на ръководството на партията в лицето на Националния съвет. Тя показва, че не е пригодна да бъде ръководител и провокира раздорите в левицата.“ Янков информира, че докато вчера се е провеждал легитимно свикан пленум, тя е давала пресконференция пред медиите, а мандатът й на председател даже е изтекъл. Той акцентира, че Уставът на БСП важи за всеки член и на пленума и на партията. „Първият, който трябва да даде пример за спазването му е председателят на Националния съвет“.

По-думите на Красимир Янков не е важно кой ще е начело на БСП, а как БСП ще бъде възприета като алтернатива, за да бъде начело на държавата. „Трябва да освободим Корнелия Нинова и да изберем заместващ ръководител от Националния съвет – пръв сред равни и БСП ще започне да функционира, както когато е получавала доверие“.

 

Източник: Novapress

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

12.08

20o - 31o
13.08

21o - 29o
14.08

18o - 28o
15.08

18o - 27o