Красимир Янков: Изборите в БСП не приключват на 12 септември

09.09.2020 , 09:44 | Автор : Gramofona.com

„С декларация, заедно с Валери Жаблянов, изтеглихме участието си от изборната кампания, заради опорочения вот. Тя не сплотява партията.“

Това каза по Нова ТВ Красимир Янков. По думите му Корнелия Нинова провежда сепаративни предизборни срещи, в които вместо да се говори за идеите, програмата и състоянието на партията, тя поставя тежки разделителни линии.

„Конгресът трябва да извади БСП от сложната обстановка, в която я вкара председателката“, категоричен беше Янков. Той уточни, че изтеглянето от кампанията не означава, че с Валери Жаблянов няма да участват в надпреварата за председателското място.

„Процедурата по избора не завършва на 12 септември, а със заседание на Националния съвет, който взима окончателно решение“, поясни Красимир Янков. Той добави, че БСП е блокирана, защото Нинова и тясното й ръководство спират провеждането на Националния съвет.

Кандидатът за председател добави, че правилата по провеждането на избора не са гласувани с необходимото мнозинство, списъците на гласоподавателите още не са ясни, освен това с мобилна картонена урна ще се събират гласове от различни населени места.

Красимир Янков заключи, че не съществува гаранция, че в картонените кутии няма да се добавят гласове недобросъвестно.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

21.09

16o - 24o
22.09

15o - 24o
23.09

15o - 24o
24.09

16o - 26o