Красимир Марчев стана и певец, записа сингъл със страхотни музиканти

30.12.2021 , 11:39 | Автор : Gramofona.com

Популярният бургаски визуален артист Красимир Марчев не спира да изненадва с нови проекти. Освен като фотограф, видеооператор, художник, сценарист, режисьор, сценограф и какво ли още не той се впуска и в нова област на изкуството – пеенето.

„Никога не съм се срамувал повече от това да публикувам песен, върху която съм работил. Ами, ето го и него – Лабиринт“ – така работливият бургазлия представи излизането на първата си самостоятелна песен, записана в последните дни на 2021 г.

Текстът на сингъла е написан от самия Марчев, той си е и продуцент, а за аранжимента му е помогнал Благовест Зерлиев, който е автор на музиката.  

Половин дузина страхотни инструменталисти участват в реализирането на парчето. Самият Зерлиев, художник по професия, свири на китарите. Той е популярен като Веско – вокалист на групите „Атлас“ и „Акустика“, изпял хитовете „Капка любов“ и „Есенни цветя“.

На ударните инструменти е бургазлията Мартин Профиров – барабанистът на групите P.I.F. и „Силует“.

Баскитарист е Радослав Славчев-Riverman, който е работил с имена като Васил Найденов, Белослава, Lina Nikol, Васил Петров, Спенс, групите „Сафо“ и Funkallero и в още много музикални проекти у нас и в чужбина.

В „Лабиринт“ звучат и виолончелото на Евелина Савова, и флейтата на Красимира Александрова.

Любопитно е, че като беквокалист се изявява Нина Вангелова – творческата половинка на Марчев в неговите мултимедийни спектакли.

Миксът и мастерингът на парчето са дело на Румен Проданов.

Идеята за песента принадлежи на Веско Зерлиев, който по време на изложба на Марчев му е предложил демоверсия, написана специално за него. Като един постоянно търсещ човек в изкуството Краси е приел с радост предизвикателството да се включи в реализирането на композицията. Бургазлията възнамерява да включи песента и в свой спектакъл, който предстои да бъде представен догодина в Културния дом на НХК.

Името на Красимир Марчев нашумя през 2013 година, когато световната поп икона Мадона избра неговото видео The Bridge (Мостът) за свой проект. Той е автор и на изрисуването на стените на подлеза срещу Строителния техникум в Бургас.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

02.07

19o - 28o
03.07

19o - 27o
04.07

18o - 27o
05.07

17o - 28o