Кърпят дупките по улиците и при -5 градуса

23.01.2017 , 16:01 | Автор : Георги Русинов

От днес стартира спешното кърпене на дупките в Бургас. Благодарение на специална машина ремонтните дейности започнаха от ул. „Професор Яким Якимов” и до обяд бяха стигнали до колелото в началото на града.

На място градоначалникът Димитър Николов коментира, че Бургас е успял да вземе единствената машина в страната, която може да се работи и при температури до -5 градуса. Специфичното при машината е емулсията, която се използва. Тя, заедно с фракцията, с която се смесва позволява да се работи и при минусови температури. Стандартните емулсии, с които се работи в България при тези температури замръзват.

 „Въпреки тежката зима, заради която се отвориха и много дупки съм казал, че ще сме безкомпромисни. Незабавно трябва всичко да се запълва. Колкото е по-натоварена улицата, толкова по-ускорено трябва да се запълва, за да намалим недоволството на водачите. Те са прави да негодуват, но нашата задача е така да организираме нещата, че максимално бързо да бъдат запълнени всички дупки”, заяви кметът.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

18.05

11o - 18o
19.05

13o - 17o
20.05

12o - 19o
21.05

12o - 19o