Изтръгнаха пейка от градинката около скейт парка в „Изгрев“

27.07.2020 , 15:53 | Автор : Gramofona.com

Пореден вандалски акт се е разиграл в Бургас в съботния 25 юли, информираха от Общината. От запис на най-близката до инцидента видеокамера ясно се вижда как две малолетни лица "изпробват" здравината на една от пейките, разположени около скейт парка в ж.к. "Изгрев". Случката се е разиграла малко преди 18:00 часа.

Първо един от младежите започва да удря с крак пейката, а след като тя устоява на "напъните", на помощ му се притичва негов приятел от компанията. В това време останалите три-четири младежи стоят отстрани и гледат безучастно. В крайна сметка съвместните усилия на 3-4 младежи дават дълго чакания резултат - пейката е съборена на земята. И за да е пълна картинката - започват да я замерят с каквото намерят от земята.

Инцидентът се разиграва в светлата част на денонощието, докато скейт парка е пълен с деца и младежи, които карат тротинетки и скейт бордове.

Записът от видеокамерата вече е изпратен на полицията за установяване на "героите" от случката.

От Община Бургас призовават подрастващите младежи да спрат да рушат, чупят и драскат изграденото с финансовите средства на всички нейни жители. Винаги могат да бъдат отстранени щетите, но целта е тези гаменски, агресивни и провокативни действия да не се повтарят и превръщат в ежедневие.

Само 50 метра по-надолу от скейт парка се намира Спортен център "Изгрев", който предоставя чудесни условия за изразходване на натрупаната енергия и демонстриране на мъжество и сила.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

08.03

0o - 12o
09.03

3o - 7o
10.03

4o - 7o
11.03

2o - 6o