Изненадаха Костадин Михайлов със специалната награда Атлиманска огърлица- огърлие

08.06.2023 , 17:57 | Автор : Мануела Янева

Международният фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“ 2023 г. трябва да го има. В това бе категоричен пред Грамофона нюз кметът на община Приморско д-р Димитър Германов, под чиито патронаж се провежда престижното събитие. То започна вчера в Китен и ще продължи до 11 юни включително.

Специална награда „Атлиманска огърлица”- огърлие получи народният певец Костадин Михайлов. Призът е за съществен принос в организацията и утвърждаване  на фестивала като традиционен.

Тази година участниците във феста са близо 400 души. Да покажат най-доброто от себе си дойдоха изпълнители и състави от цяла България, Турция, Беларус, Молдова, Северна Македония, Украйна.

Фестивалът е с конкурсен характер и награден фонд за популяризиране, съхранение и развитие на българските фолклорни традиции, националната ни идентичност и културата на народите.

Основен двигател е странджанската изпълнителка Златка Ставрева, а професионално жури ще оценява всички участници.

Специален гост на тържественото откриване бе областният управител проф. Мария Нейкова, която заедно с кметовете на Китен и Приморско- Николай Марков и Димитър Германов, изслушаха хубави песни в първия ден от фестивала.

 

 

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

18.04

10o - 17o
19.04

7o - 15o
20.04

8o - 11o
21.04

6o - 17o