Италиански диджей показва красотата на Южното Черноморие

24.07.2020 , 12:26 | Автор : Gramofona.com

Красотата на българското Южно Черноморие е събрана в новото видео на Фабрицио Паризи. Италианският диджей и продуцент показва природните красоти от Силистар до дълбоките пазви на тайнствената Странджа, от дивите плажове Липите и Листи, през устието на р. Велека и рибарските потайности на Ахтопол – божествената красота на южното ни Черноморие е събрана в 3:30 минути, за да се превърне в лицето на етно хаус хита "South Legend" на Фабрицио Паризи, The Editor и певицата DIA.

Официалната премира на видеото на "South Legend" идва след месец, в който парчето стана постоянно присъствие в топ 50 на Shazam, влезе в ефира на едни от най-големите радиостанции не само у нас, а и във всички черноморски държави, Гърция, Турция, Мароко, Египет, Сърбия, Италия, Германия и др., и достойно се нарежда в топ 20 на най-слушаните песни в България.

По традиция продуцентският тандем Фабрицио Паризи и The Editor не залагат нито на обичайни вокали, нито на обикновени режисьори. Случаят на прави изключение. В режисьорския стол за клипа на "South Legend" сяда Любомир Асенов – един от най-утвърдените родни спортни фотографи, единственият българин с акредитация да снима Формула 1, авантюрист и меломан по природа. Зад камерата е неговият колега - операторът Николай Глушков, а монтажът на видеото е дело на Асен Соколов.

"Снимките отнеха около два месеца и бих казал, че пандемията роди този проект", разказва режисьорът, който само в няколко минути пренася зрителите на дълъг тур през най-красивите и непознати кътчета на юг от Лозенец. Вековни църкви, девствени плажове, меките приласкаващи планински гънки, старите рибарски лодки, всичко носи духа на тази част от България. Красив водач в този тур е танцьорката Мария Димитрова, солист в ансамбъл Странджа.

Въпреки автентичното звучене – текстът и мелодичната линия на "South Legend" са написани през 2020 г. и са дело на 22-годишната DIA, а музиката е на Фабрицио Паризи и The Editor.

Източник: iwoman.bg

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

08.03

0o - 12o
09.03

3o - 7o
10.03

4o - 7o
11.03

2o - 6o