Георги Манев продуцира песен онлайн, готви албум

19.04.2020 , 13:01 | Автор : Тани Костадинов

Бургаският бизнесмен Георги Манев не губи времето си с бездействие по време на социалната изолация. Освен на рисуването той се е отдал и на друго свое хоби – музиката. В първите минути на светлия празник Великден Манев публикува клип на песен, на която той е продуцент. Това е „Брала мома ружа цвете“, изпълнена от Николая Димитрова, дъщеря на създателя на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. В клипа традиционните народни ритми са преплетени със съвременна денс музика.

Любопитното е, че видеото, аранжиментът и изпълнението са създадени без участниците в него да са се виждали на живо. Идеята е дал Георги Манев от своя странджански комплекс „Божура“. Николая Димитрова пее от София. Аранжиментът е сътворил Денис Димитров от Германия. Видеото е заснето от Александър Грудев в София. Монтажът и специалните ефекти са дело на Желязко Янев от Бургас.

„Видеото го направихме за 15 дни. Свързахме се с общ чат и им давах инструкции – тук така го направи, това добави. Благодарение на новите технологии всичко го направихме онлайн“, сподели Манев за Gramofona.com.

Тази песен ще бъде част и от нов албум, който бизнесменът подготвя да издаде. Той ще бъде в стил денсхаус с народни песни. Идеята е да се накарат младите хора да изпълняват повече фолклорна музика. Вече са готови 10 от композициите. Очаква се албумът да е готов след около месец.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

05.07

23o - 29o
06.07

21o - 30o
07.07

20o - 29o
08.07

17o - 23o