До часове знаем кой побърка цялата държава с бомбени заплахи

29.03.2023 , 12:10 | Автор : Gramofona.com

Няма как по време на изборния процес да бъде поставена бомба, категоричен е министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев

„МВР ще поеме охраната на всички изборни секции в страната още от събота. Охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес, така че няма как взривни устройства да бъдат поставени.“ Това обяви преди минути вътрешният министър Иван Демерджиев. Той призова хората да са спокойни и в неделя да упражнят правото си на глас без притеснение.

„Ние имаме грижата да следим за заплахи, но няма как да се постави взривно устройство, след като поемем охраната“, обяви Демерджиев. Той допълни, че вече е създадена междуведомствена работна група, която трябва да изработи процедура за реагиране на подобни заплахи към обекти от критичната инфраструктура. Правилата трябва да бъдат представени този петък, 31 март.

До 31 май пък работната група ще актуализира и националния план за противодействие на тероризма. Първото заседание на групата е днес в 14 часа.

Министър Иван Демерджиев подчерта, че при изявленията си за серията от бомбени заплахи, не е замесвал Русия по никакъв начин. Допълни, че става въпрос за хакерска атака, а разследването е напреднало.

„Скоро ще имаме категорични данни откъде идват тези заплахи. Работи се на територията на няколко държави. Може и да часове да знаем всичко. Нямаме основание за притеснение към този момент.“

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

29.05

12o - 24o
30.05

13o - 26o
31.05

14o - 28o
01.06

15o - 30o