Безсмъртният полк премина с марш през Бургас

09.05.2019 , 12:34 | Автор : Тани Костадинов

Няколкостотин души, съставляващи т.нар. Безсмъртен полк, премина с марш и песен през центъра на Бургас. Поводът е 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма.

Шествието, състоящо се най-вече от руснаци, които живеят постоянно у нас, започна от края на ул. „Александровска“ откъм гарата и с умерена стъпка се насочи към площад „Тройката“, където беше крайната точка – паметникът „Альоша“.

Маршът не беше безмълвен – руски песни от времето на Втората световна война като „Катюша“ и „День победой“ бяха изпяти от множеството. Сред шестващите бяха и немалко българи, като в края на дългата колона вървяха и ученици от Руската гимназия „Васил Левски“ в Бургас. Участниците в марша бяха от няколко поколения – от ветерани от войната до малки деца. Те размахваха руски и български знамена, разноцветни балони, в ръцете на мнозина бяха и портрети на загинали във войната техни близки.

Паметникът „Альоша“ беше отрупан с венци и цветя. Водещ на празничната програма беше актьорът Валери Еличов. Дамско певческо трио изпълни руски военни песни.

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

21.05

13o - 25o
22.05

13o - 26o
23.05

13o - 25o
24.05

13o - 21o