Туристическият бизнес в Бургас е много доволен от този интерес, заяви зам.-кметът Диана Саватева

И това лято година бургазлии ще могат да посетят интересни фестивали. Някои от тях са вече добре познати, а философията на Бюджет 2021 г. е успешните събития в града да бъдат запазени. Това коментира пред Грамофона нюз зам.-кметът по туризъм, култура и спорт Диана Саватева.

„Спайс мюзик фестивал“ е с трето издание. Звездите от 90-те се оказват магнит за почитатели от всички поколения, а туристическият бизнес в Бургас е много доволен от този интерес.

По време на феста всички места за нощувки от квартири и апартаменти под наем до луксозни хотели за заети изцяло”, припомни Саватева.

По думите й и тази година в Бургас ще го има „Тийн бум фестивал“. „Той направи Бургас атрактивен за най-младите – децата от 9 до 15 години. А те идват със своите родители, баби и дядовци. На практика през миналата година в бургаския афиш се появи събитие, което създаде нова публика”, уточни зам.-кметът.

Въпреки трудните условия, амбицията на общинската администрация, макар и с по-малко стредства е, да запази традиционните кинофестивали – София филм фест на брега, Бургаски международен филмов фест и Фестивал на документалното историческо кино.

„Своя твърда аудитория имат и кулинарните фестивали. Особено успешен и привличащ туристи не само от близките областни, но и от цялата страна, е Фестивалът на виното и рибата”, допълни още Диана Саватева.

Как се отрази корона кризата на туризма в Бургас през изминалото лято? Очаквайте интервю в Грамофона нюз с Диана Саватева