Община Бургас прави всичко по силите си, за да развива успешно туризъм в Бургас. Това коментира пред журналисти зам.-кметът Манол Тодоров. Той участва в третия национален форум „Авио и транспортна свързаност и туризъм-Бургас“, в който се включиха морски кметове и експерти от бранша.

„Общината като Община залага резерв, с който да подпомагаме полетите. Постоянно работим в посока по-развит туризъм -  ходим на изложения, опитваме се да се побратимяваме с различни държави и градове, опитваме се да докараме туристи, но в крайна сметка опираме и до концесионерите на нашето летище“, коментира Тодоров.

Той изрази мнение, че цел за местната администрация и региона е да посрещаме туристи не само от европейски държави, но и от доста по-далеч.

По думите му България вече е интересна и за централна Азия. „Преди 2 години имах няколко работни срещи в Ташкент, Узбекистан и имаше страхотен интерес към Бургас и региона. Оттогава се опитваме да има чартърни полети, които да са между Ташкент и Бургас. 

Доколкото знам вече има някакво развитие по тази тема. Всички пазари са интересни и не трябва да гледаме само към Европа и близките държави. Вече трябва да се ориентираме и към по-далечни дестинации“, категоричен бе Тодоров.

Малко по-късно на форума стана ясно, че полетите между узбекистанската столица и Бургас ще са факт още това лято.