Мащабно изложение в разгара на лятото ще се проведе в замъка „Влюбен във вятъра” в Равадиново край Созопол. На 21 август започва Фестивал на Виното, Бирата и Мезето, съобщи организаторът на грандиозното събитие „Нанивантрейдинг”. Фирмата има голям опит в провеждането на туристически изложения и фестивали.

Събитието е с продължителност три дни и ще приключи на 23 август. За поредна година бургазлии и туристи ще имат възможност да дегустират крафт бири, класни мезета и много истински сирена и кашкавали от български производители.

„Fun Wines” ще освежат сетивата ви с леки, шампанизирани вина, а свинекомплекс „Голямо Враново” ще изненадат гости и посетители с току-що изпечени сочни пържолки на барбекю- собствено производство и още много други гурме продукти, приготвени на място.

По време на феста присъстващите ще могат да си закупят качествена и здравословна храна, без консерванти и оцветители.

Арт изложението „Влюбен във вятъра” ще допълни облика на събитието с качествена био козметика, ароматни масла и есенции и хенд мейд бижута. Ядки и здравословни продукти от пчелен мед и тахан ще бъдат представени от Био ядки Ники.

Любителите на историята и мистериите ще могат отблизо да разгледат изложбата „Съкровището на Тутанкамон“, която  ще гостува на домакините от замъка до края на лятото. На всичко това ще се насладят и Казахската общност в България, които по това време ще си дадат среща-събор в замъка.

По същото време в туристическата забележителкност ще се проведе и емблематичното състезание „Битката“, на специално изградена арена.

То ще предизвика волята и духа на смелчаците в различни състезания, които ще се борят за престижната парична награда. Последните оцелели в двубоите мъж и жена ще получат като награда за усилията си и по 500 лева всеки.

Таксата за участие в състезанието през тази година е намалена почти наполовина, като идеята е традицията на Битката да бъде продължена, въпреки всички предизвикателства, свързани с мерките за неразпространение на коронавируса.

Организатор на събитието е участникът в един от сезоните на тв формата „Фермата“ Станислав Ласкин и замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново. Таксата за участие е 200 лева, като тези, които платят онлайн през сайта https://zamaka.bg/reservations/ с промокод BITKATA ще ползват и допълнителна отстъпка от 20%.

В сумата освен участие в състезанието, с възможност да се спечели голямата награда, са включени още разходите за настаняване в къщи за гости в село Равадиново, тържествен обяд в замъка, вход за атракцията, дегустация на снежно вино, посещение на изложбата със златните съкровища на Тутанкамон.

Повече информация за зрелищната битка, може да прочетете ТУК: