До края на месец май ще има ясни правила за къмпингите. Това обеща министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с бранша от община Царево. Кметът на морската община инж. Георги Лапчев отново постави на дневен ред наболялата тема с казуса „Корал“.

„Няма нищо общо с диво къмпингуване 2000 души да се разположат  на 4 декара, а за почистването след тях да плащат местните хора. Хотелиерите на Лозенец плащат своите данъци, а в близост до тях едни хора си почиват напълно безплатно. Ние нямаме нищо против някой да спи под звездите, но отпадъците, които оставя след себе си влошават туристическия продукт, а разходите за почистването им се плащат от жителите на общината – това е нашият проблем“, коментира инж. Лапчев.

Друг проблем на Царево е липсата на Общ устройствен план, който спира елементарни проекти като изграждането на междуселски пътища. В Общината се надяват да бъде изградено и рибарско пристанище, което да подобри туристическия продукт, предлагат от населените места в община Царево.