Управляващите пренебрегват отпадането на визите, смята журналистът в рускоезични издания Гергана Стоянова

„Визата на руснаците да дойдат у нас струва колкото един пакет в български хотел „Ол инклузив”, коментира журналистът Гергана Стоянова, която е редактор в две рускоезични списания в Бургас. „За да си извадят визи, туристите трябва да пропътуват много, много разстояние, от единия край на Русия до другия, или в краен случай – до най-близкия визов център“, разказва Стоянова. И още: „Имат и доста скъп транспорт до България, въпреки чартърните полети. И като трябва да утроят разходите и за останалите членове от семейството си, почивката им става абсолютно неизгодна.“

Според нея доста оптимистично са започнали предварителните записвания. Поне от Русия интересът е голям. Предходните години отбелязаха ръст в посещаемостта от другите бивши соц страни. Сега, с неразбориите в останалия свят, интересът се засили в пъти. Вниманието към министър Ангелкова от страна на Русия също е показателно. Но има нещо, което, не зная защо, управляващите пренебрегват и мислят, че и без него сме си добре – отпадането на визите.

„Биха идвали, ако поне визовият режим не ги затруднява, защото тук им харесва. Говорим техния език, близки сме по манталитет, а климатът ни им се струва изключителна екзотика.  Така че, още малко ни е нужно, за да ги върнем по нашето море, но лошото е, че това малко не се прави. И още нещо – и с пошли кампании за замърсени води и краставици с ешерихия коли като в предишните години пак нищо няма да спечелим. Не разбирам как може да се връзваме на такива провокации, но се случва“, възмущава се Стоянова.

Повече за Гергана Стоянова очаквайте по-късно в интервюто на Gramofona.com!