Министерството на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера на плаж „Перла“ в Приморско, допуснал автомобил да навлезе на територията на плажа до водата. Това е разпоредила ресорният министър Николина Ангелкова, след като в общественото пространство се появиха снимки на лек автомобил, затънал в пясъка на морската ивица.

Снимката, на която се вижда колата, нагазила със задните си колела в морето, публикува във фейсбук журналистът от БНТ Иво Никодимов.

„Мила, родна картинка. Поредният комплексиран батка иска да плува с джипа, ама морето не е до колене!“ – пише с ирония Никодимов.

Ако бъдат установени и други нарушения, освен глоба Министерството на туризма ще прекрати и договора на концесионера, съобщиха от там.

Задължение на министерството е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството се налагат безкомпромисни наказания.

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове, информират от пресцентъра на Ангелкова.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл control@tourism.government.bg.

Снимка: Фейсбук/ Иво Никодимов