Върнахме си българските туристи, категорично заяви пред Gramofona.com Павлина Кьосева, мениджър в отдел „Човешки ресурси“ на ваканционното селище. По думите й има много родни летовници, които са платежоспособни и искат да почиват у нас.

„Това донякъде ни успокоява. Изгонихме българския турист заради високите цени и условията, но той отново се завърна“, обясни Кьосева. Тя изтъкна, че във ваканционното селище са направени редица промени към положителен летен сезон.

„Някои мениджъри се завърнаха. Те промениха обстоятелствата на контрол спрямо персонала. От друга страна няколко хотела вдигнаха заплатите, за да си осигурят качествен персонал“, допълни мениджърът.

Два от хотелите в Дюни са вече заети за Великден. Във ваканционното селище идват предимно румънци, но има и доста руснаци, които избират Дюни за почивка. Според Кьосева качественият персонал е напуснал страната ни, а тенденцията сочи, че добрите продължават да напускат България.

„Черният пиар е относно цялата страна. Много неща трябва да се променят и ако продължаваме по този начин, ще си изгоним всички работници от страната“, коментира Кьосева.

Тя не приема като добра идеята работници от чужбина да ни обслужват.

„Защо да гоним дивото като изгонихме питомното? Какво правят нашите депутати и евродепутати, за да върнат младите хора в страната?“, пита още мениджърът. Според нея икономиката в държавата е на дъното, младите искат да постигнат нещо, а цитирам: „Ние просто ги сечем!“.