Бургас и съседни морски общини ще се рекламират като общ туристически продукт в няколко големи европейски града. Масираната реклама трябва да започне до дни и е част от програма, която Министерството на туризма финансира.

"Мисля, че вече трябва да говорим за туризъм в Бургаски регион, представяйки цялата област. В следващите месеци планираме срещи с всички общини в региона, за да можем да представим областта като общ туристически продукт. Основната цел на всички от сектора е да имаме по-дълъг сезон. Това е свързано не само с нещата, които ще предложим, но и с транспорта на туристите. Проблем в момента е липсата на достатъчно полети до Летище Бургас през зимните месеци." Това коментира заместник-кмета по туризъм в Община Бургас Манол Тодоров. Той се включи в конференцията "NextHome Black Sea" 2024: Черноморски форум за ваканционни имоти“, която се провежда в Бургас.

Тодоров призна, че разговорите с авиокомпаниите се случват трудно, но и в момента се водят преговори с една от големите компании за повече полети от и до Бургас.

"Надяваме се, че до месец или два ще имаме конкретни решения“, допълни Манол Тодоров. Какво се случва на пазара на ваканционните имоти в Бургас, кои хора търсят жилище по морето и кои са основните проблеми в бранша – очаквайте подробности.