Фирмата „МС 08“ ЕООД е спечелила обявения от Министерството на туризма търг с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж „Акротирия – запад 2“ в община Несебър, установи проверка на Gramofona.com.

Съперници на победителя са били още три дружества – „Аполон – ДК“ ООД, „Академика Сий Палас“ АД и „Релакс ССВ“ ЕООД.

Офертата за годишен наем от 169 524 лв. с ДДС на „МС 08“ е била двойно по-висока от тази на втория в класирането „Релакс ССВ“, който е предложил 78 120 лв. Ползването на чадър на плажа ще струва 20 лв., а на шезлонг – 15 лв.

Седалището на „МС 08“ е в Свети Влас. Едноличен собственик и управител на дружеството е Михаил Николаев Михов.

Михов е познато лице в Несебър. Той беше в кандидатдепутатската листа на „Републиканци за България“ за парламентарните избори през април миналата година. Във визитката му за вота е посочено, че средното си образование е завършил в СОУ „Любен Каравелов“ в Несебър със специалност „Мениджър на среден и дребен бизнес“. После е учил 5 години в САЩ – в колеж в Чикаго, специалност „Английски“. В момента развива бизнес на територията на община Несебър.

Припомняме, че търга за друга част от същия плаж – „Акротирия – запад 1“, спечели столичното дружество „Съмър Трейд 2019“, предложило годишна наемна цена за обекта от 127 860 лв. с ДДС.

Снимка: booking.com