Стартът на Лято 2021 г. е повече от притеснителен, обяви Румен Ангелов, който от дълги години е в сферата на туризма

Десет дни преди официалното откриване на Лято 2021 г. курортният комплекс Слънчев бряг е пуст. Хотелиери казват, че началото на сезона е повече от притеснително и няма яснота кои летовници ще пълнят базите това лято.

„В момента в Слънчев бряг  няма никой. Сигурно в селата наоколо има повече хора, отколкото тук. По това време вече трябва да има много персонал, да се почистват хотели, ресторанти, да се стягат обектите, но няма нищо  в момента”, каза пред Грамофона нюз Румен Ангелов. Той е от дълги години в туризма и е преминал през всички сфери в бранша.  

Той обясни, че запитвания от страна на руски и български туристи за април, май и юни не липсвали. „Има вече резервации, но никой не е дал капаро, както преди. Румънците също се отказаха да дойдат за Великден, а те традиционно почиваха за празника тук.

Засега повечето хотели и заведения няма да отворят, защото нищо не се знае и хората не искат да рискуват. Ако се обяви, че границите отварят и няма да има проблеми, заетите в бранша са в пълна готовност да отворят”, обясни Ангелов.

Освен неяснотата покрай започването на сезон, той съобщи и за друг сериозен проблем по морето. Това е липсата на персонал, който да обслужва. „Заради неясната туристическа обстановка повечето ни качествен и сериозен персонал замина извън страната и се насочи към съвсем други дейности”, добави Румен.

Какъв очакват да е новият министър на туризма от бранша, очаквайте още подробности от разговора ни с Ангелов.