Руските туроператори ще отменят полетите си през юни във всички чуждестранни дестинации, съобщава 21hoteliers.com като се позовава на Асоциацията на руските туроператори.

По-специално отмяната на летните почивки беше обявена от ANEX Tour, Coral Travel, PEGAS Touristik, се казва в доклада. Отбелязва се, че това решение е взето при условия на „пълна несигурност“ със сроковете за премахване на ограниченията, наложени във връзка с пандемията коронавирус в Русия и основните дестинации, до които пътуват руските туристи.

ANEX Tour вече обяви, че руските граждани няма да могат да почиват в чужбина от 1 до 30 юни поради форсмажорни обстоятелства. На клиентите беше предложено да променят датите на пътуванията и да използват вече извършеното плащане, като избират дати и дестинации до 31 декември 2021 г. по текущи цени.

От Анекс тур също така обявиха и програмата за полетите от Москва до Бургас и първия самолет ще бъде едва на 3 август. Курсовете ще бъдат изпълнявани от авикомпанията Azur Air.

Coral Travel също отменя всички резерваци в чужбина с датата на заминаване на туристите от 1 до 30 юни 2020 г. Промяна на резервацията е възможно за всяка дестинация и дата, до края на следващата година.

PEGAS Touristik също потвърдиха отмяната на чуждестранните турове с полети през юни, като уточни, че условията за промяна на датата на резервацията остават същите.