Три дни през активния летен сезон Созопол ще се превърне в столица на виното. В разгара на Лято 2019 г морският град ще е домакин на поредния винен фестивал „Дионисиеви дни”. Гвоздеят в разнообразната програма на феста ще бъде световноизвестният сомелиер и кулинар Маурицио Ферери.

Той е сицилианец, избрал преди 16 години България за мястото, където да живее. Ферери ще пристигне в Созопол по покана на организаторите на виненото събитие – фирма „Нанивантрейдинг” ЕООД, един от първенците по подготвяне на многобройни изложения, свързани с развитието на туризма в Бургас, региона и страната.

Мустакатият сицилианец е професионалист в кухнята и през 2012 г. е обявен за най-добрия италиански готвач в света от италианската федерация на готвачите.

С какво точно ще изненада посетителите Ферери, организаторите пазят засега в тайна, но обещават шоуто на професионалиста да е запомнящо се и невероятно.

Ценителите на качествено вино могат да посетят виненото изложение на 18, 19 и 20.07. Събитието ще се проведе на Амфитеатъра в Созопол. То е част от културната програма, посветена на празника на града „Света Марина” и е под патронажа на община Созопол.

За участие във Фестивала и повече информация тел. 0876 901 968, winefest_sozopol@abv.bg

 

Снимка: Dnevnik