Концесионерът на бургаското летище „Фрапорт“ оповести началото на сътрудничеството между SunExpress и Electra Airways на българския пазар. По време на най-значимото туристическо изложение в света ITB-Berlin бе анонсирано тригодишно партньорство за продажби с фокус върху летните месеци през 2025, 2026 и 2027 г. Линиите между Българското Черноморие и Германия влизат в продажба от юни 2024 г. на уебсайт: www.sunexpress.com/de, като първият полет е планиран за края на май 2025 г.

През първия летен сезон по един Airbus A320 ще бъде базиран на летищата в Бургас и Варна и ще изпълнява полети до различни дестинации в Германия. Увеличение на капацитета и добавяне на други маршрути ще последват в бъдеще, в зависимост от развитието на търсенето. Това е много важна стъпка за възстановяването и растежа на германския пазар за Летище Бургас и Летище Варна. С концепцията за продажби, маркетинговото и дистрибуторско ноу-хау на SunExpress и надеждността на Electra Airways концесионерът е уверен, че има силен партньор на германския пазар, който ще подкрепи неговото възстановяване.

Това не е единствената положителна новина от „посока Германия“. Още тази година TUI Germany се завръща към двете летища след повече от 10-годишна пауза с директни полети от Хановер.

В допълнение, нови маршрути от/до Летище Бургас за първи път ще бъдат осъществени тази година от Ташкент (Узбекистан), Прищина (Косово) и Порто (Португалия), което ще допринесе за привличането на нови туристи от непознати пазари. Това става след сериозния спад, причинен от отдръпването на посетители от Русия и Беларус, които съставляваха сериозен процент от туристопотока в годините преди войната в Украйна.

„Много се радвам, че усилената ни работа по възстановяването на туристическия трафик на летищата Бургас и Варна продължава да е успешна. Убеден съм, че повторното навлизане на SunExpress на българския пазар ще бъде история на успеха. И трябва да се отбележи, че това е голяма стъпка и за Electra Airways като българска авиокомпания. Също така е важно да навлизаме на нови пазари, така че Узбекистан, Косово и Португалия са важни стъпки за Летище Бургас и ние ще се опитаме да разраснем тези свързаности и занапред“, заяви главният изпълнителен директор на „Фрапорт“ д-р Франк Кванте.

В края на месец март ще бъде разпространена публично цялото финализирано лятно разписание на Летище Бургас, което ще разнообрази още повече портфолиото на аеропорта и възможностите за пътуване за всички негови пътници и гости.