Spirit of Burgas трябва да го има, убеден е председателят на Комисията по туризъм към местния парламент Живко Табаков. Общинският съветник е на мнение, че музикалният фестивал е важен за развитието на Бургас и трябва да се проведе и през тази година.

През 2015 година мащабното събитие събра на плажа над 100 000 души. Фенове от близко и далече окупираха Бургас заради Роби Уилямс, който буквално „взриви“ публиката с хитовете си.

Дали тази година ще има Spirit of Burgas все още никой не знае. Макар из града да се носят слухове, че се е появил промоутър, който ще докара известни изпълнители, все още никой официално не е потвърдил новината. „Досегашният организатор се е отказал поради липса на средства“, уточни още Табаков.

Изглежда на промоутърите им трябват серизони средства, за да подготвят фестивала като миналогодишния. Досега община Бургас помагаше финансово събитието да се осъществи.

На петата година мащабния фестивал сам по себе си е достъчно известен и от администрацията обявиха, че няма да отделят повече средства за него.