Мащабно събитие, събиращо на едно място над 180 от най-изявените представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария, ще се проведе от 5 до 7 юни в най-големия ни морски курорт – Слънчев бряг. Това съобщават от „Фрапорт“.

Erlebe Bulgarien/„Изживей България“ се организира съвместно от fvw|TravelTalk (най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия), концесионера на летищата в Бургас и Варна - „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“, Асоциацията на инкаминг агенциите в страната, Libena Bulgarian Hotels (Melia Hotels), с подкрепата на Министерството на туризма.

Целта на провеждането на „Изживей България“ е популяризиране на дестинация Българско Черноморие пред професионалистите в туристическия сектор от немскоговорящите страни, предоставяйки богата информация за развитието на туризма и условията, които предлага България като атрактивна лятна дестинация.

Програмата на тридневното събитие е наситена с множество срещи и включва специализирана конференция, модерирана от Клаус Хилдебрандт (главен редактор на fvw|TravelTalk) и Дирк Рогл (Travel Commerce), на която се очаква да присъства министърът на туризма – Евтим Милошев, уъркшоп за представителите на туристическите агенции, обиколки из няколко от най-красивите кътчета на Южното Черноморие, посещения и събития в големи хотели в курорта.

„Във все по-конкурентната среда е много важно България да бъде маркетирана като туристическа дестинация. С това събитие създаваме огромна видимост за страната пред германския туристически сектор. Много съм благодарен на всички партньори и колеги, които правят това възможно“, е заявил главният изпълнителен директор на „Фрапорт“ и председател на Алианс Българско Черноморие – д-р Франк Кванте.

„Българските хотели посрещат германски гости от много десетилетия. За нас това събитие е възможност да покажем пред нашите най-важни партньори съвременното лице на българския туризъм и прекрасните преживявания в Слънчев бряг и регион Бургас“, е казал Веселин Данев,  председател на Българската хотелска асоциация.

„Събития, организирани заедно с fvw|TravelTalk, са сред най-добрите маркетингови инструменти за популяризиране на България като туристическа дестинация в Германия. Стремежът ни трябва да бъде това да е само началото на една последователна и целенасочена комуникационна и маркетингова политика на немския пазар“, категоричен е Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг агенциите.

Събитието е поредна стъпка към популяризирането на страната ни като атрактивна туристическа дестинация чрез обединяването на усилията от концесионера на Летище Бургас и Летище Варна съвместно с представителите на туристическия бизнес от страната и чужбина.