Сега е моментът, в който от бранша трябва да докажат, че могат да бъдат страхотни домакини и че на юг всичко се е променило

Ще напълнят ли българските туристи Южното Черноморие и това лято? Това вече коментират хотелиери от морските ни курорти. Според Здравко Василев от Приморско миналата година южното море е било компромисна дестинация за хиляди почиващи българи.

„Какво ще бъде това лято ли, все още не знаем. Темата е много деликатна. И този сезон ще се разчита на българския турист. Проблемът е, че българите останаха без пари и си мисля, че това лято ще бъде някаква много тъжна форма на туризъм”, коментира Здравко Василев.

Според него сега е моментът, в който от бранша трябва да докажат, че могат да бъдат страхотни домакини и че на юг всичко се е променило.

Василев добави, че интересът към Приморско за Великден е слаб. „Запитвания в интерес на истината имаше, защото знаете, че Гърция и Турция са затворени. Според мен тази година изборът на хората ще бъдат планинските курорти и къщите за гости по селата. Това ще е хитът на тези великденски празници.

При нас никога около Великден не е било толкова натоварено, но и никога не е било както сега. Празникът е семеен и повече ни посещават близки, приятели и роднини”, допълни още Василев.