Сигнал до четири институции е входирал председателят на комисията по туризъм в Общинския съвет на Бургас Живко Табаков. Сигналът е свързан със състоянието на дъждовната канализация на Морската градина.

От години тръбата, която е заустена в морето, е запушена и водата се излива директно на пясъка. Бетонната конструкция е разрушена, вече се е образувало и заблатено поточе, в което могат да се видят умрели медузи и боклуци. Дори и през зимата се усеща неприятна миризма, а пясъкът около тръбата е „изяден“.

„Знаете каква е и миризмата през лятото. Голяма част от плажа е неизползваем. Това е лицето на туристическия продукт, който предлага Бургас“, коментира Табаков. Той настоява за бърза намеса на ВиК и областна администрация, за да се възстанови канализацията.

Живко Табаков подчерта, че една от основните цели на Бургас е да осигури устойчиво развитие на туризма и конкурентноспособен продукт. „В тази връзка е безотговорно да не се търси решение на проблема“, смята общинският съветник от „Движение България на гражданите“.