„Щастлив съм, че най-накрая властта си намери врага в лицето на ресторантьорския бранш. Възприемете това като една много тъжна ирония. Няма нито един медицински или научен факт, че ресторантите са разпространители на коронавируса”.

Това коментира пред Грамофона нюз собственикът на бургаския ресторант „Ла Веранда” и дългогодишен експерт в туризма Георги Мицов.

По думите му, ако тезата е вярна, то веднага трябва да бъдат затворени метра, кина и молове. „Лошото е, че властта нарочва определени гилдии за врагове. Ресторантьорската индустрия от момента на създаването си, още от времето на Алеко Константинов, никога не е страдала така, както сега. Ние просто сме оставени на самотек”, допълни Мицов.

Той уточни, че няма държава по света, в която мерките срещу коронавируса да са били супер успешни.

„Да се върнем към свежия пример на Израел, където 90 % от населението е ваксинирано, но ковид ги удря отново. Защо? Виждаме свежия пример и на Швеция, и на Занзибар. В България цялата държавна машина излиза и казва - ресторантите са виновни”, коментира още бизнесменът.

Той се съмнява новите мерки, които влизат в страната от следващата седмица, да са политически. „Те са опит за лавиране между вече разслоеното общество и поляризираните мнения.

Какво страшно се случва в момента? Добрите вирусолози излизат и казат- вълната ще мине и ще замине. Смея да твърдя като човек, който може да смята, че в Бургас и областта вече сме стигнали и минали платото и случаите започват да спадат”, обясни още ресторантьорът.

Самият Мицов призна, че е прекарал ковид инфекцията много тежко, стигайки до реанимация, но не е изгубил вярата си в Бог, нито усмивката си.

„Не ми пука! Съветвам всеки – не си губете здравия разум. Ако се притеснявате, ваксинирайте се.! Не допускайте да живеете в страх. Животът е хубав и той продължава. Жив и здрав съм. На читателите на Грамофона желая радост и здраве и не губите усмивките си”, каза още Георги Мицов.