Да се регулира хаотичният олинклузив, който в момента се предлага на туристите. Това иска хотелиерът Венелин Ташев, който настоява за по-строг контрол от страна на държавата.

„Не може бабата, която по цял ден стои в кухнята да дава две стаи ол инклузив. После и туроператорите използват това срещу нас. Казват ми – ти си четири звезди, но и другият е четири звезди, а ми предлага ол инклузив за 25 евро, а ти искаш 50“, обяснява Ташев. Според него много туроператори злоупотребяват и прибират по-високи комисионни, като натискат хотелите за евтин олинклузив.

„Излизат с мотива, че туристът търси ниската цена. Не се интересуват, че аз примерно предлагам аквапарк, три ресторанта и два бара. Ето тук е ролята на държавата“, допълва Венелин Ташев.

Друг сериозен проблем, според него и колегите му е отказът да се въведат електронни визи. „Дори и Тайланд ми пращат електронна виза, а ние все още сме на хартиени. Защо? Заради няколко човека, които се облажват, страдаме всички“, недоволен е Ташев.

Той припомни, че преди 6 години заедно с колегите си блокираха пътя за Слънчев бряг. Тогава хотелиерите имаха няколко искания – да се създаде ресорно министерство и да има електронни визи. Визите за чуждите туристи все още са хартиени, а за създаването на туристическото министерство Венелин Ташев признава, че понякога съжалява.

„То не е да имаш министерство, ами и да има министър, който нещо да прави“, категоричен е Ташев.